Pohodništvo :

Pot pod noge

Podaj se na pustolovščino in odkrij pravljične kotičke Bohinja, kjer se duša hrani in telo krepi. Ne spreglej obvestil o ZAPORAH planinskih poti zaradi delovne akcije tehnične skupine markacistov.

Zgodovina planinstva v Bohinju

Slovensko planinstvo, še po sebej pa planinstvo v Bohinju ima izjemno bogato zgodovino. V klasično dobo alpinizma, ki jo označuje osvajanje najpomembnejših gorskih vrhov Evrope, vstopa s Triglavom.

Izleti na zemljevidu

  Izlet na tvoji dlani

  Želiš imeti svoje izlete vedno na dosegu roke? Dodaj vse željene poti med priljubljene in nam zaupaj svoj e-poštni naslov, kamor ti bomo poslali povezavo z dostopom do najljubših poti. Za vsako pot imaš na voljo tudi povezavo do Google zemljevidov.

   Pohodniški raj

   Pri nas se najde nešteto poti, s čudovitimi razgledi in izjemnimi naravnimi danostmi. Ko pa med pohodniškimi doživetji človek postane tudi žejen in lačen, mu priskočijo na pomoč planinske koče.

   Varno v planine

   V gore se vedno odpravimo pripravljeni. To pomeni, da imamo primerno obutev in oblačila, malo pijače in hrane ter upoštevajmo lastne izkušnje.

   Pogosta vprašanja

   • Kaj če se v gorah izgubim?

    Če je tvoje življenje ogroženo oziroma si poškodovan ali pa si na območju, kjer je velika možnost objektivnih nevarnosti, pokliči na številko 112. Pomembno je tudi, da varčuješ z baterijo mobilnega telefona, saj bo to edina vez z gorskimi reševalci.

   • Kako ravnati v primeru nesreče?

    V primeru nesreče takoj pokliči 112.

   Pogovor z recepcijo
   Clean database